en blogg om de dära dagarna

om nästa säsongs deltagare

by tingeling

ikväll var det sista avsnittet av så mycket bättre. Och det är ju det. Verkligen. Så mycket bättre.

Både jag och maken, han som så sällan annars har samma smak som jag i vad vi skall titta på, njöt detta sista avsnitt med duetter av alla artisterna. Jag har gillat årets deltagare lika mycket som förra året. Klart det inte kunde vara lika bra redan från dag ett men det tar tid att få fram den dära känslan bland människor. Nu återstår bara väntan på nästa års omgång, för visst måste det bli en omgång till?

Här är mitt dream team:

Peter le Marc – orden är överflödiga, denna man har skrivit biljoner låtar och den ena mer finurligt innehållsrik än den andra. Jag älskar hans röst, hans tonläge, hans sätt att mjukt mjukt viska fram orden i de känsligaste partierna.  Hans i mina ögon helt fenomenala texter berör mitt innersta. Tyvärr kanske inte så troligt att han dock skulle tacka ja. Sorgligt nog.

Per Gessle – need I say more, son of a plummer har hur många megamastodons hittar som möjligt för vem som helst att sätta tänderna i. Och det stora plusset är icke att förglömma. Lite vacker hallänsk dialekt är det sällan vi hör på tv.

Veronica Maggio – fantastisk, rösten ser helt enkelt ut att vara för stor för denna lilla blonda kropp. Men maaaj gaad vad jag älskar´t

Robert Broberg – här har vi resurser i form av en låtskatt som slår Lasse Berghagen på fingrarna genom att vara folkig ut i fingerspetsarna.  Hela veckan kommer bli lite “hey – Hoy och huppegupptäcksfärd” all over.

Dogge Doggelito – kan man tom få elgiganten reklamen “cykel på köpet” att vara rolig förtjänar man att rappa vidare hela vägen till Gotland. För att inte tala om då att sonen min älskar “hippare hoppare” och sjunger den mer än gärna.

Robyn – från den första förhatliga barnrimms visan har hon bara växt och växt till den fullfjädrade artist hon är idag. Dessutom skulle det vara otroligt roligt att se den avslappade sidan av henne i en liten gotlänsk vackert inredd stenlada småpratandes med de andra artisterna.

Susanne Alvengren – har inte hört något från henne på länge, men som stormen river öppet hav är ju helt klart nått av det vackraste jag hört. Och den fantastiska dialekten.

som stand ins – jakob hellman, även om han så vitt jag vet inte gjort mycket sedan den där fantastiska skivan för länge sedan sedan och inte är mycket flr att träda fram men ohhh vad jag skkulle vilja veta mer, höra mer, se mer

carola – ja sveriges mest fantastiska röst kan vi så klart inte alls ignorera

Magnus Uggla – ord behövs inte alls

tityo  eller kanske Kayo same same but I lajk

Björn skifs – skulle säkerligen liva upp stämningen en del

och orup, glöm inte orup

Säkerligen gissar jag inte rätt på en enda en, men blir det någonting liknande årets eller förra årets startfält så är jag grymt nöjd ändå. Vilka skulle du vilja se?

Maken nämnde; Uffe ( han och jag är inte överens där, han gillar lundell och jag föredrar Le marc) Annika Norlin – fast han vet inte hur hon ser ut. Det gör visserligen inte jag heller, och namnet säger mig nada. Mikael rickfors, Håkan hellström, marit Bergman, Nina Persson och Ola salo


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2021 Tingeling | Powered by WordPress