en blogg om de dära dagarna

om att säga hejdå för säsongen

by tingeling

  Det är sorg här hemma. Men tiden går och säsongen är över så även om vi absolut inte vill så är det dax att säga hejdå. Men efter en rejäl omgång med dammsugare och putstrasor samt att vissa saker tagits in för vintern och andra har kommit till så är den kära husbilen redo för vinterförvaring. Aldrig trodde vi när vi skaffade husbilen att den skulle komma att betyda så mycket som den har gjort. En gammal skruttig bil med lite rost och en gammal dieselmotor som låter värre än det mesta man hört tidigare. Men den gav en ny smak av frihet. En frihet att åka dit vinden vände och alltid ha det som behövs tillgängligt. En frihet att umgås med vänner på ett helt annat sätt och nya möjligheter att upptäcka smultronställen.

Dock är det dax att ställa undan den nya kärleken för säsongen, säga hejdå och längta efter nästa säsong då du får komma ut på vägarna igen. Maken har tillsammans med brorsan letat upp ett ställe att vinterförvara husbilarna på och idag var det dax att åka dit. Alla gastuber, batterier till bodelen och liknande plockades ur för det fick inte förvaras i samma lokal som bilarna. Allt är diskat och upplockat. Sängkläder och kuddar är urplockade. Vattentanken är tömd. Allt färdigt.

Så då är det dax att säga hejdå och tack för iår. Nu väntar vi allihopa ivrigt på säsong 2012 som ändå snart är här. Tiden går fort. Denna säsongen har bilen tagit oss till Torekov med familjen Z, Astrid Lindgrens värld med  släktingar, Ullared och fegenskogarna. Gotland runt på fjorton dagar och tillsist en härlig sista helg i Åsa med bästa familjen igen. Hoppas på en ännu längre och mer spännande säsong nästa år.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2021 Tingeling | Powered by WordPress