om sportlovskänslan

jag minns det så väl.

Känslan av att sportlovet och en hel veckas fantastisk ledighet låg vidöppet framför en. Att kunna lägga sig senare på kvällarna, titta på vilket tvprogram som jag ville ( och det fanns inte direkt så där mycket att välja på egentligen som det finns idag men det var ändå en höjdpunkt) och sova länge på morgonen. Sportlovet som för många är förenat med uteliv och aktivitet minns jag mest som en välkommen paus i vardagen. Visst åkte vi iväg nångång minns jag när jag var yngre men i min familj var det inte knapert men definitivt inte heller så att vi hade någon ekonomisk frihet heller så några långresor var det inte tal om. Två gånger eller möjligvis tre minns jag att jag som barn var med familjen på skidresa. Jag tror att jag var 12-13 år första gången vi var i Äppelbo, för det var väl så det hette? Minnet sviker mig lite så här 25 år senare. Vi åkte tillsammans med ett par kompisar till mamma och pappa ifrån samma lilla byhåla med två killar som den ena var jämngammal med mig och den andra med min lillebror. Vi åkte skidor på dagarna och spelade spel på kvällarna. Precis som det skall vara. Vid nått tillfälle slog vi på stort och gick ut och åt. Det serverades älg på något slags gästgiveri och brorsan gnällde och ville bara ha franskbröd med smör. Han var rätt kräsen i den åldern.

Jag var rädd för skidorna och backarna redan då. Därför känns det bra att kunna erbjuda mina barn skidskola och skidresa i tidigare ålder så att de kan lära sig från grunden och sedan själva välja om detta är någonting för dem.  Så värst sportiga är vi inte annars. Så sportlovet i denna familj handlar mest om paus det med. Samuel har paus ifrån skolan och Adrian slipper gå till fritids som visserligen inte är någon större skillnad ifrån nollan som han går i nu. Jag har tagit ledigt ifrån jobbet. Inte helt men jag jobbar bara halvdagar vilket är fantastiskt skönt. Att komma hem tidigare till ungarna och vara full med ork är inget jag är bortskämd med.

Att sedan dessutom få ett färdigt badrum är definitivt inte någonting jag klagar över heller.  Imorgon skall jag ta premiärduschen i det nya badrummet. Fantastiskt. Men innan dess skall jag hämta hem ett par garderober en kompis vill göra sig av med. De är ändå i bättre skick än de som vi har på kidsens rum så vi byter ut den på lillekillens rum mot dessa. Snart snart snart är huset i skick för att läggas ut. Håll tummarna allihopa för att vi får någon vettig spekulant som vill ge ett bra pris för vårat fina rosa lilla hus.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *