en blogg om de dära dagarna

om att fira helg

by tingeling

Vi är nyligen hemkomna. Jag har precis packat upp datorn och lagt ny färg i håret på den grånande utväxten. Sitter stilla och njuter i soffan innan det är dax att bege sig upp till duschen för att skölja av allting. Det har medvetet varit ganska så tyst i från mig i veckan. Mest för att det inte har varit den roligaste direkt och besiktningen av huset inte alls gick så som vi hade förväntat oss. Men sedan lyckades en granne köra in i och krocka med våran parkerade husbil vilket är otroligt frusterande och orsakade en stor buckla i delen mellan hytten och bodelen samt plåtskador, en knäckt list och skador på lacken. NU behöver vi ju inte betala ett öre av detta själva utan det kommer täckas av grannens försäkring men det gör mig lite less och gör att det kanske dröjjer ett tag tills att vi kommer ut med den igen.  🙁

Så lite lätt tappad gnista och definitivt bortblåst skrivlust om man då inte talar om att kräkas av sig sin frustration vilket jag inte känner för numera. Att skriva om frustration sticker i ögonen på andra har jag lärt mig förr och inte för att jag bryr mig så mycket numera men jag kan ta ut just den frustrationen på bättre sätt.

Efter en lång och jobbig vecka vart det dax för att åka ned till sommarstugan tillsammans med familjen. Egentligen så var det meningen att båda mina bröder skulle kommit ned men den ena var sjuk och kom  först på lördagens eftermiddag och den andra skulle jobba och hann visst inte, så det vart mest mina föräldrar och vi med barnen. Men ack så skönt. Det ÄR vila att komma dit. Nu när frustrationen från ett par år tillbaka har lagt sig och  familjen fungerar bättre tillsammans igen och inte skaver så mycket på varandra så är det återigen förknippat med vila och njutning. Det trodde jag inte för ett par år sedan när jag med tårar lämnade nycklarna på “gömmet”  för första gången på 15 år. Tidigare hade de alltid fått följa med mig hem men nu fick de vara kvar.

Vi åkte vid fyratiden från stan, körde inom örkelljunga som vi brukar och tog ett besök på gotteboet som är brukligt. Mc donalds blev ockås besökt i farten eftersom ingen av oss ätit lunch under dagen. Det var ljumm sommarkväll när vi nådde kärleksvägen och mötte upp med mina föräldrar som kommit bara minuter innan oss.  Jag ställde mig och gjorde laxrullar med lök, pepparrot och philadelphia, vi rostade mackor, öppnade lite bubbel och hinkade i oss the. Innan klockan var nio ville jag sova. Jag var så himla trött efter all stress under veckan som tillslut tog ut sin rätt och jag däckade  på ovanvåningen med en liten sötnos bredvid mig. Lille mellanpaddling ville sova där nere men blev lite skrämd när papegojjan skränade och skrek på honom och sprang upp och skulle sova hos mamma.  Mysigt just då –  men med ryggsmärta som följd av dålig sovställning.

Sista natten har jag dock sovit bättre. Helt ensam i en stor säng för första gången på länge om man inte räknar hotellnatten i Uppsala för en månad sedan så nu är jag hyfsat utvilad. Nu skall jag passa på och skölja ur färgen ur håret innan jag skall se vad jag kan bjuda på för bilder från helgen.  svejs så länge.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2020 Tingeling | Powered by WordPress