en blogg om de dära dagarna

om att stanna tiden ett tag

by tingeling

det var visserligen inte det mest strålande vädret just idag. Ändå är det så att just denna tiden som vi är inne i nu är den ljuvaste. Allt börjar knoppas och spira. Känslan och längtan efter sommar och semester blir starkare och starkare. Husbilen skall tas fram och luftas.  Campingen skall bokas.  Landen skall grävas och odlingar skall frodas. Just nu skulle jag bara vilja stanna tiden ett tag. Sätta mig ned och lukta på gräset. Se knopparna på äppelträdet. Blicka ut över ägorna.

Det går så fort. Innan vi vet ordet av är det åter igen höst och kallt. Men nu vill jag bara vara. Stanna upp i denna grönskans tid och ta allt med ro. Inte känna att om jag blundar tillräckligt länge så är det över.

jag vill se förändringarna i min trädgård. Njuta av dem. Se det nya växa fram.

Bara vara.

Andas


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2020 Tingeling | Powered by WordPress