en blogg om de dära dagarna

om allt jag skulle göra

by tingeling

om bara tiden till detta fanns.

Jag läste ett inlägg på Facebook om just det där. Om hur man önskar tid för mer saker och hur tiden borde omfördelas för att ge mer. jag är precis en sådan person som tänker så. Att om jag bara hade mer tid, om jag blir klar med renoveringen, städar färdigt, jobbar undan eller gör det och det så skall jag sedan ta mig tid till allt det andra.

Om jag hade mer tid så skulle jag:

läsa fler böcker. Jag har så många olästa böcker här hemma som jag inget hellre vill än att läsa ut. Jag älskar den magin som man bara kan komma till genom en bra bok. En sådan som får en att tänka och reflektera. Böcker om stort och smått. Självbiografiska böcker, historiska böcker, skönlitterära böcker och de böcker som får mig att skratta och må bra. I vårt bibliotek på ovanplan finns mängder med magi. Säkert hundratals olästa böcker som bara ligger och väntar.

tagit fler och längre promenader. Både ensam och i sällskap. Kanske mer med kameran i handen. För genom en kameralins kan nya världar upptäckas.

lagat mer mat från grunden tillsammans med barnen. Det är roligt att göra tillsammans och jag tänker att barnens respekt för maten vi äter blir större om de lär sig hur det fungerar.

målat fler tavlor, smitt mer i silver, skapat kreativt. Allt det där som jag vill göra och tänker att sedan. Sedan skall jag…..

gjort mer saker med min man. Inser nu efter 12 år att vi gör allt för få saker tillsammans bara han och jag. Det gör framför allt honom olycklig.

ägnat mig mer åt mig själv och mitt välmående. Klippt håret oftare. Gått på massage, kiropraktor, ansiktsbehandlingar. Jag hade klätt mig bättre. Sminkat mig oftare och ägnat mer tid åt min egen kropp och själ.

åkt på mer resor. Sett mer av världen, både nära och långt borta.

besökt sommarstugan oftare. lägenheten i spanien, åkt med husbilen på campingar.

plockat snäckor eller blommor med barnen medan de fortfarande vill

 

Alla dessa saker är ju egentligen möjliga. Både på kort och lång sikt. Kanske är det till och med så att det är dax att lägga mer tid på att göra allt det där? Att ta sig tid helt enkelt. För tiden finns ju, det är bara prioriteringarna som är knasiga.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2019 Tingeling | Powered by WordPress