om att söndags städa

Söndagarna består ofta av att städa. Här hemma finns det alltid nått att göra av någon lustig annledning. Troligtvis pga att här bor tre barn och två vuxna med allvarliga samlar tendenser och svårigheter med att separera gamla saker från minnen. Inför varje ledig helg när jag åter drömmen och förhoppningen om att detta skall vara helgen då jag helt magiskt får ordning på allting, slänger allt överflöd, skänker de som vi inte längre behöver till amnesty, myrorna eller liknande, kör till tippen och röjjer klart i trädgården.

Varje söndagskväll blir jag lite mer besviken för att jag inte lyckas med det som jag föresätter mig. Jag skulle behöva minst en veckas ledighet för att få ordning här hemma är jag rädd.

Min vänninna D säger att jag mest släcker bränder. Och efter att ha analyserat mitt eget städbeteende så kan jag inget annat än att hålla med. Jag blir liksom aldrig färdig med någonting, gör ett rum skinande rent och sedan så går jag över på att plocka lite här och lite där och ingenting blir riktigt färdigt. Mitt i arbetet med att vika tvätten hittar jag någonting på golvet som behöver läggas i ett annat rum, går iväg med det till vardagsrummet där jag kommer på att jag måste ställa undan disken, går in i köket och ställer disken i diskmaskinen för att sedan snubbla på en leksak jag måste lägga undan. Dvs helt random städning. Påbörjar allt och slutför inget.

Idag har jag skurat i badrummet, rensat avloppet från handfatet, tvättat massa tvätt och diskat disk. Men oavsett hur mycket jag gör så ser det fortfarande inte ut som en inredningstidning.

Annah skrev ett inlägg i sin blogg där hon efterlyste fler vanliga hem så idag tänkte jag erbjuda er mitt högst vanliga städade *ehuuum* hem, eller ja, iallafall delar av det.

välorganiserat kök eller hur ? Köket renoverades för tre år sedan och jag älskar fortfarande de svarta luckorna!

Notera de avancerade halloween dekorationerna som ingen av oss orkade hänga upp jämt ifredagskväll efter jobbet, notera även en av massproducenternas senaste mästerverk, svampen gjord av toarulle och papperstallrik som sonen målat. Jättekottarna tog barnen med sig hem ifrån Spanien.

minimalistiskt dekorerat skall det vara

varje kök behöver en leksakslåda. Inte för barnen att leka med utan för att lägga alla leksaker som man snubblar över i. Detta är  ett tappert försök att iallafall försöka undvika random städning.

hall kombinerad med klädförvaring? Notera även det fiffiga systemet med att hänga plattången på spegeln.

Tvättstuga kombinerat med förvaring. I kartonger och påsar ligger barnens urvuxna kläder och bebissaker som skall delvis traderas men även skänkas bort.

välstylat och piffat vardagsrum?

makens studieyta

Trappan målade jag i somras första veckan på min semester och blev väldigt nöjd med det. Nu har hela familjen hjälpt till med att dekorera den.

inte bara trappa utan även smart förvaring

man skulle kunna tro att det är något som massproducenterna gjort. Men oh nej. Denna har maken själv gjort i slöjden när han gick i åttan och måste  ha  uppe.

väl piffat lek/gästrum 🙂

Naturligtvis så ser det inte ut så här alltid. Detta är här och nu just idag och imorgon kan det se helt annorlunda ut. Det är väl det som är charmen med att leva i en barnfamilj.

 


3 thoughts on “om att söndags städa

  1. Åh tusen tack för att du bjuder på ditt hem. Jag nickar igenkännande åt detta med att släcka bränder, tror det är vad som sker här hemma också. Sen att vi har för mycket saker och att alla saker inte har sin plats. Känner så väl att jag behöver rensa men skulle behöva en månad, MINST om jag ska hinna nånvart.

    Kram

  2. Skönt att veta att man inte e ensam! Fick höra av en kompis som har en kompis vars hus varit med i inredningstidningar att allt är fejk! De kommer dagen innan och rekar… Sen kommer en mindre flyttbil med de rätta stolarna, kandelabrar, kuddar, coffeetablebooks mm för att de ska passa “målgruppen” tidningen har… Så sluta tro på tidningarna och se det fina i just ditt hem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *