Omtanke

Efter en heldag i jobbets och statistikens tecken så är jag fylld av tankar och vilja att förändra och förbättra. Tänk att man efter så lång tid kan fortfarande brinna så starkt.

För mig handlar det nu om en period på snart 12 år där jag brunnit för barnmorskeri och mödravård. Nästan lika lång tid innan jag var färdig som efter.

Det hela började när jag väntade mitt första barn. Samuel som idag närmar sig sin elfte födelsedag. Under graviditeten med honom lärde jag mig vad en barnmorska kan göra. Hur hon med sitt engagemang och omtanke kan påverka en sådan känslig period av livet som graviditeten faktiskt är. Jag har mött både omtanke och den direkta motsatsen.

I alla år efter det har min drivkraft varit omtanken. Den jag tillslut fick och upplevde påverkade mig så starkt att jag ville göra detsamma själv.

Från att ha börjat med en dröm. År 2000! Via ett år på komvux, direkt vidare till högskolan i tre år och sedan ett och ett halvt år i Borås på “morskis” – fram tills där jag sitter idag. Tio år efter drömmen föddes så sitter jag mitt i drömmen och drivs fortfarande av samma längtan att få göra skillnad.
Jag vet att allt jag gör och står för naturligtvis inte passar alla. Men den känsla och omtanke jag känner i hjärtat är äkta och stark. Jag hoppas och tror att det fortfarande känns så när nästa tioårsperiod har passerat.


One thought on “Omtanke

  1. Tycker det verkar vara ett helt fantastiskt och väldigt viktigt arbete som du har!
    I många år drömde jag också om barnmorske yrket, men fick som bekant alla barnen istället. 🙂 Idag tilltalar det inte mig lika mycket längre, utan jag hade hellre velat bli kurator eller ambulanssjukvårdare. Men det ligger där i framtiden. Jag blir inspirerad när jag läser om din önskan och hur du ändå tog dig fram till ditt mål.
    Varma gratulationer på födelsedagen idag och jag hoppas vi kommer iväg till busfabriken snart tillsammans med alla barnen!
    Många varma kramar, Maria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *