om trettiosex

istället för att skriva något djupt om de år som passerat och de som förhoppningsvis komma skall vilket idag känns hur svårt som helst så vill jag dela med mig av just trettiosex viktiga saker, personer, händelser som har påverkat mitt liv och gjort mig till den jag är idag. Trettiosex minnen helt enkelt från de år som mitt liv bestått av.

* 0 – söndagsbarn  jag föddes på en söndag, söndagsbarn föds enligt ramsan till ett gott liv, inte heller var det vilken söndag som helst utan jag föddes på fars dag där en söndag i november. Första barnet, föddes under tiden mina föräldrar studerade till lärare i Växjö. Mamma var precis färdig och pappa var på slutet av sin lärarutbildning. (Söndagsbarn får leva och njuta rikt och vist och sedan berömligt sluta)

* 1 – flytt , inte ens ett år fyllda flyttade vi från Växjö där mina föräldrar studerat till halland. Så jag är  snål smålänning i grunden med en vacker hallänsk dialekt.

* 2 –  äldre generationende första betydande personerna i mitt liv förutom mina föräldrar var min mormor och morfar samt min farmor. Av dem har jag alltid kännt mig vilkorslöst älskad och jag känner en sådan innerlig tacksamhet över att ha haft sådanna fantastiska människor i mitt liv ända från början.

* 3 – minne – här någonstanns har jag mitt första aktiva minne ifrån. Jag minns att jag har på mig en röd plysch overall med dragkedja över hela magen och springer fram och tillbaka i korridoren och tänker att jag finns här och nu.

* 4 – brorjag fick en lillebror, idag 32 år gammal

* 5 – dagmamma– jag och min bror blir dagbarn på en bondgård på landet. Jag har aldrig själv gått på dagis utan bara varit dagbarn och att vara på en bondgård var både läskigt och spännande, fullt med skrymslen och vrår att gömma sig och leka på.

* 6 – förskola.  Jag började på förskolan, jag hatade det mestadels av tiden. Kände mig alltid utanför och fröknarna särbehandlade barnen. Det enda jag minns som positivt från den tiden är pysslet.

* 7 – skolstart. Jag minns skolan med kluvna känslor, sträng gammeldax fröken som spelade pekfinger piano och läste bibeln, jag hade lätt för mig så att lära var aldrig svårt.

 * 8 – lillebrormin andra lillebror väntas men jag hinner fylla nio innan han föds.

* 9 – hästarSom yngre var jag hästtjejj. Jag började ta ridlektioner som nioåring och gjorde nog det tills jag var en 14-15 år. Under den tiden har jag haft två sköthästar. Min dröm är att nått av barnen en dag längre fram skulle få ett hästintresse och att det kanske är ett intresse som vi skulle kunna dela.

 * 10 – bestemormin farmor kommer från danmark, så hennes mamma, min bestemor besökte vi varje år fram tills jag det året jag fyllde tio år och hon dog. Finaste lilla bestemor. Fortfarande så tydlig i mitt minne. jag är föresten döpt efter henne. Hon hette Petra.

* 11- min farmor har alltid varit en sk loppis tant och det är tack vare henne jag älskar att springa på loppmarknader eller begagnatbodar. När jag och min kusin var små (8-10) så fick vi ofta åka med henne överallt. Hon hämtade oss på fredagen, vi lekte och hade myskväll tillsammans, hon gjorde dansk äpplekaka och löste korsord. På lördagen åkte vi på loppmarknad någonstanns i närheten och sen fick vi lördagsmys tillsammans med farmor på kvällen.  Helt fantastiskt. Älskade lilla farmor.

* 12 – sorg. När jag var 12 år dog min älskade mormor, vi hade en otrolig innerlig relation hon och jag så det gjorde ont. Mycket och länge. Dock är det hon som en gång var min inspiration till att bli den jag är idag.

* 13 – konst – på högstadiet vägrade jag läsa språk till min pappas stora förtret. jag var inte alls intresserad utan valde konst och konsthantverk istället. Jag har aldrig ångrat det även om det kanske inte gav så mycket då. Jag älskade att rita och måla och även om viss tid flummades bort så var det ett kreativt andningshål.

* 14 –  högstadiet – och tycker att livet är allmänt jobbigt. Tonårstiden är inte direkt något jag minns som nått positivt. Snarare ångestfyllt och oroligt.

* 15 – val – jag valde linje en gång efter på vilka jag kunde slippa läsa matte och fysik mm. Jag valde mellan teaterlinje och vårdlinje, sökte båda, kom på reservplats på teaterlinjen (nr 6) och kom in på vårdlinjen och därmed var mitt öde beseglat.

*16 – relationer  – min första riktiga pojkvän hade jag när jag var sexton, blev sambo som 18 åring och har varit förlovad två gånger innan jag träffade min man. Jag tycks oftast träffa på snälla killar som inte riktigt gett mig något motstånd men har även haft en sambo som var grymt svartsjuk och gav sig på att slå på saker och ting. Han slog aldrig mig men jag gick rätt så snabbt när jag insåg åt vilket håll det var på väg. Sedan den dagen finns det inte en man som bestämmer över mig.

* 17 – Peter Le Marc – musik har alltid betytt otroligt mycket. kanske speciellt i tonåren men även nu trots att jag lärt mig uppskatta tystnaden mer på senare år. Helst lyssnar jag på peter Le marc som den flitige läsare av denna blogg säkerligen redan har märkt. Numera lyssnar jag inte lika mycket som förr men jag varvar avslappningsskivor och Peter le marcs starkare än ord box som sov musik.

18  flyttjag växte upp i ett litet samhälle utanför stan vilket var idylliskt som liten men i tonåren vantrivdes jag fruktansvärt och längtade bort, var 18 när jag flyttade hemmifrån och in till stan.  

* 19 – jobbjag får jobb innom vården direkt när jag slutar skolan, när jag var 19 så jobbade jag på bäckagårds sjukhem som sedan har följt mig igenom livet. Jag jobbar även som personlig assistent och jag lämnar min lilla etta för en liten trea i samma område

* 20 – fast tjänstfår en fast nattjänst på ett privat sjukhem

* 21- samboför första gången på riktigt.

* 22 – lägenhetköper en bostadsrätt centralt i stan.

* 23 – singellever för att jobba och festa med kompisar

* 24 – gravidnär jag blev gravid så insåg jag att jag ville bli barnmorska. Här började drömmen.

*25 – Samuelmin son födsoch mitt liv blir aldrig mer det samma

* 26 – sjuksköterskakommer in och börjar på sjuksköterskeprogrammet

* 27 – hus – köper hus helt själv till mig och min son.

* 28 – sambo Mikael flyttar in

*29 – Adrianmin andra fina son föds

* 30  – examenjag slutar på sjuksköterskeprogrammet och tar examen, samma år kommer jag in på barnmorskeutbildnignen

* 31 – Filippastrax innan min trettioettårsdag föds min älskade lilla dotter

* 32 – barnmorska jag tar barnmorskeexamen

* 33 – drömmjobbetbörjar jobba på MVC

* 34 – året där allt hände – morfar går bort, fast tjänst på jobbet, vi gifter oss

* 35 – husbilvi köper vår första husbil och åker iväg. Förhoppningsvis inte den sista.

* 36 – vem vet vad livet nu för med sig?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *