om lördagsröjj och fjäderfä

godmorgon.

 Mitt i allt är jag just nu. Lördag förmiddag och jag fick helt plötsligt inspiration till att städa ur hyllan i vardagsrummet. Så sagt och gjort. preparerades med certrizin och satte igång. Jag mår alltid som bäst av att vara aktiv. Planen är att tömma alla hyllplan, dammtorka ur och sätta tillbaka. Men bara det som känns viktigt att ha framme.

Jag är ju något av en samlare så jag får försöka anstränga mig för att sortera ut och inte spara på allt. Eller iallafall försöka att bara spara och samla på det som verkligen betyder något i hjärtat. Så som mycket av sakerna jag ärvt av min älskade morfar.

Lillhjärtat mitt har haft feber hela natten och mått dåligt. När hon får feber och blir krasslig blir hon gnällig, sover dåligt och har ofta ont i huvudet. men som tur är svarar hon bra på reliv och är nu pigg och glad. En annan pigg och glad person här i hemmet är Tina. Gultofskakaduan som i vanliga fall bor hos mina föräldrar. Nu när de är nere i Spanien på höstsemester så bor Tina hos oss. Jädrarns fjäderfä. Hon har spritt ut halvätna solrosfrön över hela vardagsrumsgolvet och dammar som sjutton. Men samtidigt är hon rätt skojj när hon hela tiden skall prata och interagera med oss. just nu sitter hon och tittar på mig och burrar upp sig och säger ömsom mamma och gonatt och tittar på mig med stooora svarta ögon. Om en stund skall jag ge mig på att städa hennes bur. Full fart alltså 🙂


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *