en blogg om de dära dagarna

omtanke

by tingeling

                                                                 Aningens lite julstämning hemma

Igår var ingen smidig dag direkt.  Akut magsjuka fick mig att springa hem ifrån jobbet och sedan spendera resten av dagen utslagen i soffan med en lika dålig make i andra änden av vår vita hörnsoffa. Fy sjutton. Det var länge sedan jag mådde så dåligt. Min lillebror var snäll och hä’mtade barnen ifrån dagis och skolan för att inte smitta någon vidare. Det enda som lyckades få stanna kvar i min mage länge nog för att påverka på något vis var lite coca cola, youghurt och jordgubbs proviva. Jag vet, superkasst men så var den uppriktiga sanningen.

Idag mår jag bättre, tack o lov, liknande åkommor brukar ju snabbt  blåsa över. Redan när jag vaknade så kände jag mig bättre och klev upp med ungarna vid åtta tiden. Vågade inte riktigt äta med en gång men fixade frukost till de små älskade trollen och lät dem äta till cartoon network. Är det lördag så är det.  Känner mig innerligt tacksam över att de slapp ifrån att bli dåliga denna gången. Vi pysslar en stund tillsammans. Lillkillen slår in julklappar han gjort till mormor och morfar på fritids. Egenhändigt designade pärlplattor som blir perfekta att hänga i julgranen. Lilltjejjen dekorerar för fullt med glitter och färg. En ask som mormor skall få. Det är härligt att pyssla med dem även om de bara klarar ut att pyssla kortare stunder åt gången innan tålamodet tryter.

Men det är inte bara barnens tålamod som tryter, så gör även mitt, för är det något som jag inte har tålamod med så är det att vara sjuk. Redan i morse när jag kände mig piggare ville jag genast orka med allt som jag brukar och helst lite till.  Jag har mer eller mindre hela dagen fått stoppa mig själv från att gå igång med dammsugare, storstädning, röjja ur kylskåpet eller dra igång en träningsvideo och svänga lite kettlebells. Jag är så förbaskat dålig på att ta hand om mig själv. När jag är frisk är jag för lat för att träna och göra mitt bästa kost och aktivitetsmässigt och när jag är sjuk är jag för stressad för att vila.

Nästa års löfte till mig själv skall vara mer omtanke. Omtanke om allt och alla men kanske mest med mig själv. För det är jag riktigt usel på.

Men imorgon skall jag träna om jag mår bra. Så det så. För det är också ett sätt att ta hand om sig själv på.


2 Responses to “omtanke”

  1. Maria says:

    Hej Jenn! Åh, hoppas det är bättre nu med magsjukan. Bläh för det!
    Jag känner så väl igen det du skriver om att bli stressad när man är sjuk. Jag är nog likadan. Många kramar och krya på dig! /Maria.

  2. tingeling says:

    är det kvinnligt kanske? att vi inte kan slappna av och släppa kontrollen? Jag önskar att jag kunde det men jag tänker alltid typ att om jag bara gör det först så kan jag nog slappa sen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2022 Tingeling | Powered by WordPress