Om swedish grace

 När vi renoverade köket för ett par år sedan, tre och ett halvt tror jag tom att det är, så gjorde vi oss av med det gamla vardagsporslinet. Jag hade en vit arabica servis av märket Actica som min farmor började samla på till mig i tonåren. Den var väl helt okej men det saknades lite delar, den tog stor plats när man staplade den i skåpen ( skålarna) och jag var lite trött på den. Det gick inte heller att få tag på nya delar till servisen så vi bestämde oss för att byta ut den. Så när vi var klara med köket och bestämt att allt mer eller mindre skulle gå i svart och vitt så köpte vi en enkel och hyfsat billig ny servis på IKEA i just svart och vitt. Nu ett par år senare så har jag tröttnat. Denna börjar bli kantstött och repad efter otaliga middagar och tre kids. Men den är helt okej och jag skulle aldrig för mitt liv skulle få mig för att slänga ut något som är helt och användbart vilket innebär att jag har tid att samla på något roligare innan vi byter helt igen. Swedish Grace är en vacker porslinsserie tycker jag. Helst i ljust rosa eller isblått men när jag fick ett erbjudande om dessa vita dessertskålarna och serveringsskålen så blev jag jätteglad.

De kommer att pryda bordet vackert hemma.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *