en blogg om de dära dagarna

om ny snö som faller

by tingeling

Godmorgon söndag. En av de skönaste morgnarna i veckan med löfte om en helt ny ledig dag innan veckan åter börjar om igen. Det har börjat att snöa ute, vita flingor singlar långsamt mot marken. Hela gatan utanför och de pastellfärgade husen som ligger i rader på ett bullerbyliknande vis är vackert vitt inramade av den fina vita fluffiga snön. jag har precis följt med lilla dottern hem till en av kompisarna på gatan för att hon skall följa med dem på pulkaåkning i den härligt vintervita omgivningen. Det är en av tre saker jag kommer att sakna här. De vänner barnen har fått som är så nära och lättillgängliga. Visserligen har flera av dem flyttat så det är rätt tid nu för oss att bege oss vidare.

De andra sakerna jag kommer att sakna är det vackra bullerbyliknande i allt det vita. När snön ligger fluffig och vit så känns allting så ombonat och mysigt i radhusträsket. den tredje och den sista är det vackraste grönskan. Men som tur är får vi en ännu bättre trädgård i det nya huset. Mysigare, större och grönare. Så jag tror inte saknaden blir allt för svår.

Nu skall vi åka och köpa kakel och klinker till badrummet på ovanvåningen. Imorgonbitti kommer hantverkarna och börjar göra vid vårat badrum ! även klinkern i hallen på nederplan skall läggas och bli klar. Det händer någonting! Underbart. Det händer.

Snart är drömmen här.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2022 Tingeling | Powered by WordPress