om grådaskig himmel

Posted on

Enligt SMHI så skulle denna helgen visserligen bli regnig och grå men inte alls på detta vis. Fredagen och lördagen skulle bli regniga, molniga och en temperatur på mellan 7-10 grader. Söndagen däremot skulle bli solig och fin medans måndagen skulle innehålla både moln och sol. I verkligheten har det varit precis tvätt om .  Hyfsat fint väder både fredagen och lördagen, lite regn och blåst en stund i går eftermiddag men nu idag söndag har det regnat som sjutton. Hela natten har det regnat. YEY. Eller inte.

Vet ni hur mycket det låter när det ösregnar på plåten på ett husbilstak? En lätt ledtråd är att det låter _mycket_. Väldigt mycket. Jag kan med all säkerhet säga att jag har vaknat hur många gånger som helst under natten, legat länge  och bara lyssnat på det smattrande regnet, önskat att det snart skall sluta. Nu när det närmar sig middagstid är det betydligt mer uppklarnat. Men den för en stund sedan blåa himlen håller på att mulna till igen i nånslags grådaskig massa. Jag skulle inte direkt bli förvånad om det började regna igen.  Barnen sysselsätter sig med spel, dator, tv och lekplatsen utanför i kortare omgångar. Men det är otippat kallt där ute så de vill inte stanna i några längre omgångar.

Själv sorterar jag kort ifrån gårdagen. Tack och lov för elplatser.

Strax utanför campingen ligger stranden. Mycket vackert läge och säkerligen jättehärligt på sommaren när det är varmt nog att bada och leka på stranden. Strax utanför ligger en liten ö som man kan gå ut till då det är byggt en liten bro av sten som lagts på hög i en lång rad hela vägen ut. Igår skulle vi leka sjörövare och klättra över stenbron ut till ön. Ibland är det en fördel att ha en yngre man som fortfarande vill leka. Han och killarna tog sig över rätt fort. För mig och Loppan tog det längre tid eftersom hon hade ett par “slip in” skor som var svåra för henne att gå i och lätt ramlade av och jag hade ett par MBT kopior som är rundade undertill och dessutom säkert är en halv storlek för stora. Jättebra att gå i – på typ rak mark. Inte alls lika bra att klättra över stora stenar och försöka håla balansen med samtidigt som man skall ha en liten femårig tjejj under uppsyn. Femårig som är på god väg in i sexårsfummlet och har växt otroligt mycket sista tiden. Hon tappar allt, fumlar, ramlar, välter, spiller .- ja allt. Att jag dessutom hade systemkameran över axeln och helst skulle undvika att slå den in i nån av stenarna gjorde ju inte direkt saken lättare.

Men väl framme var det värt strapatsen och jag lyckades få några fina bilder på barnen och här kommer ett gäng.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *