om avslut och tårar

Posted on

Så har han då slutat femman. Vår krigare, vår lille känslige prins, vår storebror.

en morgontrött storebror skriver lista till nya mentorerna

Det var en trött kille som kom upp imorse. Ändå var han uppe innan oss andra men det är lite så som han är våran fina grabb. När någonting är viktigt eller han oroar sig för/ser fram emot så är han uppe tidigt och förbereder. idag är absolut sista dagen att lämna in en “lär känna mig” lista till de nya mentorerna men det är svårt tycker Samuel att skriva om sig själv.  Efter en snabb frukost så är det iväg ut till bussen för sista gången som femteklassare.

klockan tolv är de tillbaka hemma igen. Endast ett par timmar hemma för att förbereda. Nya kläderna är på som troligtvis jag tycker är snyggare än vad sonen tycker själv. Håret som ajg ville fixa till i en tuff frisyr kammar han själv ned över pannan för det är så han gillart, så det så. Mamma får ge med sig för det är sonen som skall trivas och inte mamman. Jag börjar lära mig att svälja. Han måste få klara ut det själv och bestämma själv. Klockan halv fyra kör vi tillbaka till Slottan, sonen lämnas och vi andra åker snart där efter för att ta plats i kyrkan.

St Nikolai är en vacker kyrka och skolavslutningen blir fin, precis som förra året.

Sonens mentor håller ett fint tal till de elever han nu lämnar, de som han räddat, den svåra klassen som slitit på så många, den klass som i hans händer blev som fromma lamm. Som älskar honom som bara ett barn kan älska en vuxen person som öppet visar att han bryr sig om dem. Han älskar dem tillbaka. Han har en dikt till dem.  Jag filmar och tårarna  rinner för fullt. Han har gett dem en fantastiskt fin grund att stå på.

en liten lillebror som inte har något tålamod

lillan sitter tryggt i mormors knä

underbara unge

Efter den fina avslutningen så är det tack och hejdå i klassrummet för sista gången. Samuels pappa kör honom dit och hämtar honom sedan för fika här hemma. Väl hemma är han otröstlig en stund. Gråter av frustration och saknad. En älskad lärare har nu blivit en föredetta lärare och saknaden finns där redan. Som tur är kunde lite gofika kännas gott iallafall. Det och de presenter han fick, en ny kickbike som maken införskaffat, en ny bok av mig och en extratjock kalle anka pocket från lillasyster samt lite pengar från mormor. Därefter en myskväll tillsammans.

tårtan jag gjorde blev väldigt god men inte fotogenisk tyvärr så den blev inte avbildad idag.Men det blev en vädigt lyckad skolavslutning och jag känner mig stolt i hjärtat över våran fina snart sjätteklassare.


One thought on “om avslut och tårar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *