om glittrande gator

Under helgen har det varit riktigt varmt väder om man jämför med de senaste veckorna. Vårkänslorna har spirat och solen har tittat fram. Den enda stora nackdelen med att mycket av snön har töat bort under plusgraderna har varit att det legat mycket slask och vatten på gator och trottoarer. I morse hade det så klart frusit på. men när jag gick där stilla på väg till jobbet på gnistrande is och knakande snö med den mörka kalla himlen ovanför mig. Lätt huttrandes eftersom jag dumt nog ignorerade mössan där den låg hemma i hallen. Halkandes runt på isfläckar och glittrande frostiga gator.

Ja då. Då hörde jag fågelkvitter.

Jag stannade upp med en gång, där och då. Andades in. Kände mig hoppfull.

Väljer att vara hoppfull. Snart är våren här.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *