en blogg om de dära dagarna

om långa dagar och längtan

by tingeling

Helgen har varit fantastisk. För första gången på länge så har jag kunnat slappna av och njuta av ledigheten utan att känna massa stress och press på att jag skall hinna med allt som finns i mitt sinne att jag skall göra. Ibland undrar jag om jag egentligen är som alla andra. Det finns för mycket i mitt sinne som ofta spökar. Jag får impulser om saker som jag verkligen vill göra, helst nyss, och de går liksom inte att stoppa. Att skapa saker, renovera, fixa, bygga och vara kreativ ger mig massvis med energi och glädje. Men samtidigt är jag luststyrd och vill helst bara göra dessa kreativa sakerna så länge som jag tycker det är kul. Oftast tycker jag dock saker är kul så länge som jag ser stor skillnad. Som att gräva bort jord. Du ser bums skillnad och det ger mig pirr i magen av lycka.  Samma med att sätta upp ett par våder tapet. Skillnad direkt. Precis som jag behöver.

Många av mina vänner njuter av och söker vilan under lediga dagar. Själv känner jag hur det kryper i kroppen av rastlöshet. Att “bara” sitta ned och läsa är sådant som jag klarar av att avnjuta när jag är iväg med husbilen eller i sommarstugan. Kanske möjligtvis en trött kväll eller när jag är sjuk men det är knappt det.  Det här inre drivet jag har liksom bara knuffar mig ur soffan.  När kvällen närmar sig längtar jag efter nästa dag. redan med huvudet på kudden går tankarna i spinn över allt jag måste göra och prioritera. Låt dessa lediga dagar bli långa. Jag vill smaka på denna lyckokänsla ett tag till.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2022 Tingeling | Powered by WordPress