en blogg om de dära dagarna

om insomia

by tingeling

det är en av de mest förtvivlade av känslor. När du inte vill något annat än att sova men kroppen tillåter det inte. I större delen av mitt liv har jag haft olika typer av sömnproblem. Allt från mardrömmar till att ligga vaken och låta tankarna vandra runt i alla ställen de minst av allt borde vara den tiden på dygnet. Som barn hade jag återkommande mardrömmar och svårt att somna, något som inte alls blev bättre i tonåren och inte direkt har försvunnit som vuxen.

Bästa tiden i livet för sömn var för mig småbarns åren, jag älskade den tiden, jag sov bättre, åt bättre, mådde bättre. Helt enkelt levde drömmen.

Nu ä alla tre barnen tonåringar eller tja, vuxna, och jag sover sämre än någonsin. Mycket beror på olyckan jag var med om för ett par år sedan, all s smärta som jag sedan dess har fått lära mig att leva med kommer och går. Medicin har jag fått ta av och till i varierande dos och just nu så är det nedtrappning som gäller. Inte för att jag inte längre behöver den utan för att den ger mig dessa förbaskade biverkningarna. Så från 75 mg amititryptlin , till 50 mg och sedan 25. Nu tar jag 25 varannan dag och när jag har trappat ut så ville doktorn att jag skulle boka tid för att prata som byte till annan sort. Idag är en sådan dag då jag inte tar tabletten och precis som för ett par dagar sedan så leder det till insomnia. Den gången var det värre för när jag somnade vid fyratiden så visste jag att jag skulle upp kvart i sex och jobba hela dagen. Idag är det lördag, eller ja, tekniskt sätt så är det söndag med tanken på att klockan är 02.35 på natten.

Inte det minsta trött.

Tagit hand om tvätt, disk och fix, tittat på tre olika avsnitt och nu får jag nog snart tvinga mig i säng med tanken på att det snart börjar att ljusna.

Tänker på tiden innan barnen. Tiden då jag jobbade vaken natt. Känslan av att dygna ibland. Jag var mycket yngre då. Idag är jag förr sliten. Kroppen är trött. det värker i ben, bäcken och fötter. Jag både fryser och är för varm samtidigt.

jag hoppas innerligt att kroppen accepterar någon annan medicin bättre. Förr detta är inget vidare med smärta eller insomnia.

suck och godnatt


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2022 Tingeling | Powered by WordPress