om en lördagsresa

Vi funderade lite i går kväll om Adrian skulle vara frisk att kanske ta en utflyktstur nedåt mot kontinenten. Eller ja det låter ju avancerat men vi funderade på att ta en tur över bron till Köpenhamn. Själv var jag snörvlig och snorig som alltid efter ett par dagar på jobbet och lite tveksam.Men när vi vaknade i morse och mådde bra allihopa så varför inte. Maken klev ur sängen tidigare än han brukar och innan tio var alla inlastade i bilen och iväg.

Det var visserligen kallt som attan och väkdigt blåsigt men på det stora hela så blev det en otroligt fin dag. Vi shoppade lördagsgodis på Netto i Tårnby strosade runt på det nya köpcentrat Fisketorget  och tog en tripp in i centrala stan där maken fick sitt lystmäte för friterad kyckling med råge tillfredställt på KFC. På väg hem mörknade det snabbt. Det är egentligen helt ofattbart tycker jag att det börjar mörkna redan vid tretiden och halvfem är det becksvart ute. Innan vi var hemma hade mörkret sänkt sig totalt och barnen somnade som små grisar i baksätet. För ovanlighetens skull så shoppade vi inte speciellt mycket. Varken vin öl eller annat. Men vi är inte heller direkt några stor drickare av varken det ena eller det andra så det vi handlade sist finns det mycket kvar av.

Jag har alltid haft en väldigt nära relation med Danmark med tanke på att farmor kommer därifrån och att vi i många år besökte Viborg varje sommar för att besöka bestemor innan hon gick bort 1985.  det kändes verkligen som om jag var en fjärdedels dansk då och jag förstod inte allt av vad de sa men kunde iallafall grunderna. idag är det annorlunda. När åren går och bestemor inte längre finns i livet och den nära relationen till danmark är borta så är språket detsamma. Tråkigt men sannt. men jag älskar fortfarande att åka dit och gör det gärna och ofta.

 

 

såklart måste man ju in i leksaksaffärer även när man är i Danmark. Och hälsa på lego gubben såklart.

                                               Hejdå  – vi kommer snart tillbaka. Promise.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *