om en älskad son

Tiden går fort när man är lycklig sägs det. Eller så är det bara att det går fort när man är tillsammans med de man älskar. Elva år har det iallafall gått sedan du föddes älskade son. Elva hela år.

Jag satt nyss och tittade på korten från när du var liten, från en liten illande röd baby med svart hår och blåa ögon som senare blev vackert brungröna, till den lilla sprudlande två åringen som sprang  kring mina fötter med samma ögon nu sprudlande fulla av glittrande bus till skolpojken som lärde sig skriva, cykla, räkna och växte till den underbart fina stora kille som vi har hos oss idag.

I veckan var vi tillsammans på utvecklingssamtal du och jag och det är som alltid en glädje att höra omdömmena om dig. Du är bra på att räkna, se sammanhang, lösa problem och söka information. Du läser med glädje engelska glosor och gör de finaste adventsljustakar i trä. Men det bästa omdömmet är ändå det som din lärare säger med ett innerligt varmt leende på läpparna. “Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det är en fantastisk go och härlig grabb ni har.  Samuel det kommer att bli något stort av dig.”

Jag har aldrig hoppats på pefektion, eller att du skulle flyta igenom alla stationer av liver utan minsta problem. Jag har heller aldrig önskat att du skall vara främst och bäst i allt. Det jag har hoppats på och önskat  för dig älskade unge är just detta. Ett stort och varmt hjärta. En vilja att ta sig frammåt i livet och ett driv efter att göra rätt, men också förmågan att göra fel utan att känna att världen går under. Så som när du spelar match på innebandyn och kommer hem när ni förlorat med 17-2 och ändå känner att det är rätt kul att fortsätta för att det är kul att spela.

Älskade unge.

Efter att ha fått följa dig dessa elva år på vägen kan jag bara önska innerligt av hela mitt hjärta att jag skall få fortsätta följa dig under många många tiotals år till. Att se dig växa upp, bli den tonåring du nästan redan är, bli kär och få hjärtat att både bli krossat men också att sjunga av lycka. Ta körkort och uppleva den första friheten. Flytta hemmifrån, välja bland livets olika vägar, skola, jobb, vänner, hobbies och livsfilosofi. Jag längtar efter att få se dig bli den man jag anar att du kommer att vara.

Stark och stolt, trofast och kärleksfull. Jag önskar dig varken pengar eller karriär utan jag önskar dig lycka och att livet skall behandla dig lagom snällt. Även om man växer av motgångar mer än i medvind så önskar jag inte att du skall behöva möta allt för mycket av det tunga och svåra.

När jag sitter på din sängkant ikväll när du somnat och sakta smeker din fräkniga mjuka kind så som jag gjort så många gånger förr har jag bara en enda önskan och det är att alltid få finnas för dig.

Låt mig alltid få vara den öppna famnen, låt mig vara den som kan ta emot när du faller, låt mig fylla ditt hjärta och själ så fyllt av mammakärlek att det räcker en hel livstid.

Vad som än händer så finns jag alltid där för dig.

Imorgon, på din elva års dag skall du firas av oss som står dig närmast.  För att vi älskar dig så innerligt och vill inget heldre än att vara tillsammans. Du får välja både middag och fika precis som du önskar och sedan skall du få öppna paket. Ekonomin tillåter inte iår att vi ger dig allt vi önskar för dig, men du skall få ditt innerligt önskade minecrafts spel, en ny säsong av Buffy som vi kan titta på tillsammans, lite böcker och filmer och en slant. Men mest av allt skall du få all den kärlek vi tillsammans kan uppbåda. För att visa att vi tycker att det är helt fantastiskt att just DU finns här hos oss.

Älskade son.

Älskade unge.

Det bästa som finns.

Så sov gott min lilla stora tioåring. Imorgon är det din elfte födelsedag.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *