en blogg om de dära dagarna

Om snö och slask

by tingeling

Dagen började vackert och stämningsfullt med snö. Som jag längtat. Det är ju något väldigt speciellt när den först snön kommer. Speciellt om man som vi bor i de södra delarna av landet och mer sällan får något vidare snöfall. Om man bortser från förra och förrförra årets vargavinter så tror jag inte att det varit nån vidare vinter sedan jag var riktigt liten. Då bodde vi högst upp på en stor backe i en liten by och det var alltid lika spännande och läskigt att se om man kom upp för backen när det var halt. Nu vet vi inte vart vi vill bo riktigt men just den biten med att bo i en hal backe kan vi hoppa över tycker jag. Annars gillar jag vinter och snö. Det enda jag ogillar är halkan. Och slasket.

Nu på vägen hem ifrån Ullared snöar det som sjutton och är nollgradigt så en del av snön ligger kvar. Det är både vackert och läskigt när det känns dom om någon slungar snöflingorna mot bildrutan. Vi kör riktigt sakta emellanåt efter ett gäng bilar som liksom vi tack i lov inte verkar ha bråttom alls. Det är skönt att vara ledig lite till och kunna avnjuta tre lediga dagar till innan julafton.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2020 Tingeling | Powered by WordPress