om vackert vitt

 

Igår snöade det. Nånslags snöblandat regn då de ena stunden regnade och nästa stund snöade men ändå tillräckligt kallt för att lite av snön skulle ligga kvar iallafall på de flesta ställen på denna sidan av stan. Idag låg faktiskt litegranna av snön kvar och jag kände mig tvungen att ta mig ut för att fotografera lite. Bilden här ovanför är den promenadväg här bakom huset där jag brukade springa i somras. Nu finns det inte en chans att jag ger mig iväg ut och springer, för kladdigt för mörkt och för kallt. Det sistnämnda skulle jag väl iofs klara ut men inte de två första.

                   ledsen snögubbe påminner om barnens glada lekar i snön.

Bakom vårat hus/husrad finns en stor allmänning, där spelar barnen ofta fotboll på sommaren och annars är den bara ett vackert inslag på baksidan när man vill vara lite mer ifred. Nu är det snölekar som gäller. Vaktmästaren har plogat ihop en hög med snö och barnen från gatan vi bor på har börjat bygga ett fort 🙂

 

 

 

Undrar hur länge snön kommer att ligga kvar. Det är ju bara ett par få dagar kvar till jul och man kan ju hoppas på åtminstonde lite frostnypta grässtrå som näst intill liknar snö den 24e? Hoppas kan man ju.

Maken fick en gran på jobbet i måndags som han kom hem med. Tanken var att vi skulle sätta upp den på baksidan och lägga på en ljusslinga. Sagt och gjort. Ut gick make med yxa, gran och parasollfot. In kom make sedan en halv timme senare frustande någoting om att det var “den fulaste gran han någonsin sett” och jag är nog benägen att hålla med. Den var liten och klen och tunn på ena sidan, på andra sidan är den också klen men med EN sor gren längst ned som sticker uppåt och ser ut som nånslags andra topp på nått vis som gör granen rätt makaber. 🙂 Men men, det är tur den är ute för här inne hade den inte varit så rolig att ha.

 


2 thoughts on “om vackert vitt

 1. Hejsan Jenn! Så otroligt fin bloggen är med det här typsnittet och vackra vintriga bilder! Jag läste ditt inlägg här om energi och säga ja, så himla klokt och sant. Det gör mig ont ändå att du kan förstå mitt inlägg som jag skrev ikväll om mitt ex som känns mer och mer som en galen och liten människa. Som en främling. Jag är så himla trött på det. På facebook kan du se han den nya. 🙂
  Eller vi är ju inte ens tillsammans ännu, men i alla fall… 🙂 Hoppas du får en strålande jul och att vi får tillfälle att träffas 2012!
  Många varma kramar, Maria.

 2. Kul att du gillade bloggthemet, jag har letat länge och ville ha en förändring 🙂
  Jo jag har också varit i en sådan relation en gång. Den gör att det trots att det har gått så många år är svårt för mig att lita på män. Jag kan ibland skämmas inför mig själv att jag öht satte mig i en sådan relation. Jag såg bilden på FB. Ser lovande ut 🙂
  ha det bäst.
  kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *