om februari

                                                                  vinter ett tag till

Redan februari. Det är tidigt på morgonen och jag  har precis stigit upp. Lilla dottern hostar oroväckande ifrån övervåningen och storesonen ligger bredvid mig i soffan. Han tycker det är skönt att få ha mamma för sig själv så här en stund på morgonen. Själv skall jag bara snabbt snabbt sitta här en liten stund innan  jag drar på mig stövlar, stoppar dagens lunch i en kasse och tar mig ut i kylan.

Igår var det minus 10 grader när jag gav mig av till jobbet. Alldelles för kallt helt enkelt. Säkert är det lika sibirisk iskyla idag som tidningarna skriver. Annars förbereder ajg mig mentalt på att det kan bli vabb idag iom att lilla dottern haft lite feber av och till och hostar oroväckande. Speciellt eftersom jag skall ha föräldragrupp idag, den aldra sista gången och sedan möte i princip hela dagen lång. Passar illa att vara hemma men å andra sidan passar det nog aldrig med mitt jobb.

Jag har lite svårt att förstå att det redan är februari. Om en månad fyller mamma 60 år. Vi skall på skidresa och sen nånstanns därefter det så vänder det och blir vår. Ahww. Längtar så.


One thought on “om februari

  1. Ja, hur gick det till egentligen? Redan februari och jag som tycker det känns som det var igår det var jul. Jag hänger inte alls med men å andra sidan längtar jag ju efter våren så det är väl bra att dagarna tuffar på antar jag.

    Det är riktigt, riktigt kallt nu. Ack, så vackert men brr så kallt! Det känns som vi eldar i brasan dygnet runt nu för att få till hyfsad värme i vårt gamla stenhus och i natt hade jag filt ovanpå täcket. Hu!

    Jag hoppas att dottern mår bättre? Det tycks vara en rejäl förkylningsvåg som drar över landet jus nu då var och varannan ligger nerbäddad. Jag hoppas att hon kryar på sig och snart är på benen igen.

    Ta hand om er

    Kram Lotta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *