en blogg om de dära dagarna

om lukten av såpa

by tingeling

jag fattar inte var all ork och inspiration egentligen kommer ifrån så här en fredagskväll alldeles för sent. Jag nattade lilla sjukling Loppan för flera timmar sedan och har efter det suttit tillsammans med Adrian och tittat på inspelade avsnitt av Gladiatorerna och vips så vart klockan mer eller mindre midnatt. maken är iväg på nån slags fylleslag hos min lillebror som bara dök upp så där hastigt och lustigt och store sonen har spenderat mestadels av kvällen framför datorn. Det märks att han börjar bli tonåring.

Så nu då, helt plötsligt, som en blixt från klar himmel så kom impulsen att “jag måste städa köket”. Sagt och gjort fram med såpan och börja skura. Bort med allt från bänk och bord och skrubba skrubba skrubba. Ser inte fläkten lite sunkig ut? Ned med den och spola av i vasken som dessutom måste putsas med stålull för att se fräsch ut. Oj oj vad kaklet ser slabbigt ut på det med putstrasan direkt. Högar med reklam ligger på golv och bord. Ut med dem. Borde inte kylskåpet rensas föresten? Kanske skall jag göra en omgång hemgjord glass när jag ändå håller på?  Spola av och torka, plocka undan och sortera. Jag i ett nötskal. Flaxar hit och dit med tusen saker på gång samtidigt.

Klockan är halv tolv. Kanske är det inte detta man skall göra en fredagskväll? Eller så är det just det det.

Det bränner tillslut under fötterna. Glassen blev inte riktigt så kall som jag tänkt mig, troligtvis behöver receptet justeras lite för att passa glassmaskinen, men köket är rent och fint och det luktar så gott av såpa.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2022 Tingeling | Powered by WordPress