om sjätte juni

Posted on

på alla likadana rosa och gröna radhus på vår lilla idylliska gata flaggas det idag

Nationaldagsledigt. En stor fördel med att jobba med mottagning är just alla dessa röda dagar som får lov att vara just röda dagar. Att kunna vara ledig ifrån jobbet och vara tillsammans med barnen. Det var nödvändigt tror jag. Igår var jag så trött och hade så ont i halsen att jag faktiskt när mannen kom hem ( han jobbar kväll denna veckan) redan vid åtta halv nio gick upp och lade mig tillsammans med barnen för att läsa och mysa. Vi läste loppans bok och paddlings bok men sedan var jag så trött och halsen så kass så att jag heldre ville busa, prata och mysa än att läsa mer. Och precis så blev det. I säkert en timmes tid så låg vi tillsammans där, jag och barnen, i sängen och pratade, busade och myste. Sen somnade vi allihopa. Det måste ha sett otroligt roligt ut när maken kom upp och fick bära ut det ena barnet efter det andra för att komma åt sin egen sovplats.

Idag vaknade jag flera gånger under natten och när klockan närmade sig åtta hade jag ju sovit iallafall en tio elva timmar och då var kroppen helt utvilad 🙂 Otroligt skönt att känna så för en gångs skull. Efter att ha varit på Maxis apotek och köpt bedövande halstabletter ( högst nödvändigt för att inte gnälla ihjäl sig) och även passat på och handlat lite mat och ingredienser för en nationaldagstårta 🙂

Resten av dagen har jag nog inte gjort någon nytta alls, eller jo kanske, jag vattnade ju blommorna där ute 😉 Men seriöst så har jag inte gjort någonting mera. Men som vår store fine kille sa när vi satt på altanen innan och åt grillat “Ibland är det så himla skönt att bara vara en dag, som idag” och jag håller helt med. När man inte är helt kurant så behöver man ibland bara vara. Han är klok vår stora fina prins.

Till middag idag grillade vi goda köttbitar till oss och korv till barnen och av de tre liter jordgubbar jag plockade med mig hem imorse blev det  denna läckra tårtan till efterätt!!!

en härlig nationaldagstårta med massa jordgubbar – precis som det skall vara


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *