en blogg om de dära dagarna

om etthundra tjugo tredje dagen

by tingeling
123. Hiss & Diss – Arbetslivet
Hiss – jag har världens bästa jobb. Helt klart alla kategorier. Att vara barnmorska är så mycket mer än bara ett yrke. Det är en livsgärning på nått vis. Då menar jag verkligen inte att jag ser det som ett kall som jag måste utföra till varje pris. Oh no. Men jag har en passionerad kärlekshistoria med mitt yrke.
Diss- lönen. På vilket annat jobb kan man vara så välutbildad, läsa i 4,5 år, ha dubbla legitimationer och ansvar för två liv och samtidigt värderas så dåligt lönemässigt.
Hiss- att se glädjen i nyblivna föräldrars ansikte, lättnaden efter en första gynundersökning eller en insatt spiral som gått över förväntan, Samtalet som gav lugn åt orolig själ. Det finns så mycket i mitt jobb som är så fantastiskt att det knappt går att beskrivs med ord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2021 Tingeling | Powered by WordPress