en blogg om de dära dagarna

om 21 jordsnurr

by tingeling

SÅ länge har jag fått vara din mamma.

I åtta månader bar jag dig under mitt hjärta, i många år bar jag dig i min famn. Nu bär jag dig med hela min själ. I mitt blod flyter det fragment av dig. På min kropp syns märken av tiden du levde och växte där inne. I hjärtat finns alla minnen av åren med dig.

tjugoen fina år.

Jag har turen att du fortfarande bor hemma. Får fortfarande dela dina tankar, även om du kapar navelsträngen bit för bit. Som du ska göra. Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte kändes. För trots den stolthet jag känner över dig så måste jag erkänna att jag längtar och saknar ibland den lilla fina Samuel med glitterögon och massa tankar. Den ljusa rösten, den försiktiga framtoningen. Trolltofsen på ditt öra. Dina mjuka knubbiga händer som söker sig mot örsnibben när du sitter där i knäet och vill “kela öja” att få bli din mamma var det enda som jag behövde och ville ha.

I år går du ditt andra år på högskolan. Andra året av tre. Du hänger med dina klasskompisar, kanske mer digitalt än vanligt med tanke på Corona viruset som fortsätter att härja och påverkar livet för oss. Du arbetar som ledsagare och avlösare. För de som verkligen behöver det finns du till. Inget kan göra mitt hjärta stoltare. Varje gång jag säger det till dig så ser jag stoltheten glittra till i dina ögon. Du har alltid velat göra rätt.

Jag kommer alltid att älska dig oändligt. Min fina gosse.

I morgon firar vi din 21 års dag. Denna dag då du för 21 år sedan kom till världen med och gjorde mig till mamma. Älskar dig till solen och tillbaka ned till gräset.

grattis på din 21 års dag

mamma


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2022 Tingeling | Powered by WordPress