en blogg om de dära dagarna

om dig min finaste Adrian

by tingeling

Imorgon fyller du 17 år. Nästan fullt vuxen men klok som en hel människa. Idag vaknade vi upp till ett snöfyllt landskap och jag kunde inte låta bli att föra tankarna 17 år tillbaka i tiden till då när du skulle födas. Påsken kom tidigt det året så strax innan månadsskiftet mars – april så hade den redan passerat. Inte som nu när påsken i år är sen och kommer först i mitten av april. Det var varmt. Helgen innan du föddes var det tivoli på den stora grusplanen som fanns på Sannarp där det idag ligger en bensinmack. Jag gick dit med din storebror i barnvagn, han fick en dinoballong och åkte någon karusell. Jag minns att det gick att ha tunna kläder utan jacka. Den 31/1 föddes du. På beräknad dag. Den 1/4 gick vi hem från BB med dig, din pappa och jag.

Dagen efter var jag ute i trädgården och det var varmt vårväder.

Idag är trädgården full av snö.

17 år med dig älskade unge. Jag hoppas på många fler. Typ hundra.

Du är en vänlig och mild 17 åring. Du sköter dig bra i skolan, har koll på dina tider, läxor och uppgifter. Kommer hem efter skolan och pluggar ibland om det behövs men mest “leker” med dator/padda och telefon. Du hjälper gärna till när det behövs. Lagar mat till familjen ibland. Tömmer diskmaskinen. Hjälper till och bär in mat. Ja en hjälpsam och fin ung man.

Jag vill sä gärna att du inte skall bli vuxen riktigt ännu. Att du skall fortsätta vara min fina unge som kommer och kryper upp nära. Vill bli kliad på ryggen eller kelad i nacken. Jag älskar när vi tittar på film tillsammans. När jag ser din tacksamhet över att man gör något litet extra för dig. Kärleksfullheten som är du. Det finns inget mer att önska sig som mamma.

Du går första året på gymnasiet. Följer i storebrors fotspår och läser speelutveckling. Gillar matte och programmering. Allt jag inte kan. Vill jobba med IT. Kör moppe till skolan. Umgås med vänner men mest digitalt. Jag är så glad och stolt. Men mer över ditt fina sätt än över dina betyg och studiemotivation.

Finaste finaste Adde. Vad jag är glad att du kom till just oss och gjorde mig hel. Vårt klisterbarn som gjorde oss till en hele familj. Ett liv utan dig är otänkbart.

I morgon firar vi dig med lasagne och äppelpaj. Precis som du vill.

Älskar dig till solen och tillbaka ned till gräset. Oändligt och förevigt.

Din mamma


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2022 Tingeling | Powered by WordPress