om tio år i huset

Posted on

För tio år sedan flyttade vi in i huset. Det är lång tid. Ingen annan stans har jaag bott lika länge förutom då mitt föräldrahem dit jag flyttade som 6 månaders bebis och flyttade ifrån som 18 åring.

Det finns så mycket som är rätt med detta huset och läget. Inte allt så klart. Det är nog näst in till omöjligt att få om man inte har en oändlig plånbok. Men det mesta. Jag ångrar inte att vi vågade satsa på detta huset för tio år sedan även om det kändes läskigt med så mycket pengar. Det har hänt en del under dessa tio år. Både på Insidan och på utsidan. Nytt tak på garaget vara det första vi gjorde eftersom det dåvarande taket läckte och var helt fuktskadat. Därefter sågade vi ned och tog bort alla barrträden på framsidan. Jag ogillar skarpt barrträd och barrväxter. Inte fint och inte trevligt alls. Bort med dem. Gräsmattan följde efter. Trädäck blev det istället. jag kan inte ens räkna hur många skottkärror med jord och grässvål som körts ned till baksidan. Trädgården har ändrats och ändrats igen. Tegelfasaden har gått från senap till grädde 🙂 betydligt bättre med svart och vitt än gult och brunt är min känsla.

Uterummet har helt gjorts om. samma mått och glasdörrar men nytt trä och nytt tak. Vitt istället för trä och brunt. Nästan alla fönster har bytts ut. tvättstuga, och två badrum fått uppfräschning. Ny varmvatten beredare och en kamin. Nya tapeter och målning. trädäck och loftgång. Trädgården har förärats med en pool och ett fint trädäck. Poolbar har byggts och nu sist en pergola.

Alla rum inne i princip har nya tapeter då jag starkt ogillar helt vita väggar.

Tio år har fört med sig en hel del förändringar. Ändå finns det mycket kvar att göra, byta och fixa. Ser fram emot de kommande 10 åren.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *