om vintern som nästan nästan är här

Posted on

trädgården behöver tid att återhämta sig efter poolen som har lämnat rejäla märken efter sig

Vädret ute idag har varit bra för att vara så där oktoberhöstruskigt. Småkyligt, klart och känslan av att det ligger regn och gömmer sig eftersom allt är så där lagom fuktigt.  Idag kändes det som om det definitivt var tid att röjja ur uteplatsen och det med besked. Jag har skurat möbler, slängt gamla grejjer  ställt undan bord, stolar och lagt över presseningar och vinterskyddat dem mot fukt kondens och tidens tand i uterummet.

[nedklippta syrener gör att vi nu ser rakt in till grannen, hoppas de växer upp lite till nästa år

inplastade möbler är en lite sorglig syn

men de får finna sig i att stå här vinterskyddade och invänta nästa säsong

uteplatsen är numera tom förutom på grillen som används året runt

Det som är tråkigt är att man märker mer och mer i vilket dåligt skick uteplatsen är i. Det har läckt ifran taket i vissa specifika ställen där trät som bär upp taket är fullt med sprickor, fuktskador och det jag tror kan vara lite svart mögel. Blä. Det tråkiga är att vi inte riktigt varken i år eller nästa år har råd att fixa till det.  Och kanske skall vi inte ens bry oss om det? Just nu håller vi på att titta på fristående hus. Inte letar direkt men vi håller ögonen öppna, så där så att man är redo när drömhuset dyker upp. Tills dess så finns det alltid saker att göra här i det lilla rosa kedjehuset.

Morgondagens att göra lista innehåller följande:  röjjning av tvättstuga och klädkammare, kantklippning av gräsmatta, ogräsrensning  och dvs finputsning. Alltid finns det saker att göra som sagt 🙂

utöver det så börjar jag fundera lite över mitt nya uppdrag på jobbet. Att delta i och leda ung mamma grupp. Det är spännande och otroligt utvecklande. Jag ser verkligen fram emot det . Vem som skall läras upp i att köra ultraljud är ännu inte bestämt men jag visualiserar mig där. Sittandes i det mörka rummet, koncentrerad, respektfull, med transducern i handen och ett försiktigt leende på läpparna. I mina tankar ÄR jag redan där.

*visualiserar och tänker på the secret*


One thought on “om vintern som nästan nästan är här

  1. Visualiserar och tänker mig dig i den rollen och hoppas det blir så! 🙂
    Roligt att ni letar hus lite grann och jag kan tänka mig att det blir mycket arbete omkring ett hus som drar iväg med både tid och kostnader.
    Ha en mysig lördags kväll nu! Kram, Maria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *