Om guardamar och tre kvarts tank

När man hyr bil på flygplatsen i Spanien har de tydligen nått urdumt system här nere som innebär att man hyr bilen med full tank och får betala för bensinen. Jättebra om man skall vara här nere ett tag, eller tja, man hade säkert kunnat tanka fullt själv för samma eller billigare pris. Men urbota korkat om man som vi bara är här nere ett par dagar och har en liten bensinsnål bil och bort typ 15 minuters bilväg ifrån flygplatsen med affärer nedanför området och stranden 5-10 minuter nedför klippan med bil. Vi har liksom ingen sportslig chans att köra upp den där bensinen om vi inte då sätter oss i bilen tidigt på morgonen och åker runt runt alla de dagar vi är här vilket vi inte direkt har någon som helst lust med. Vi kom i lördags och har varit två tripper in till centrala Alicante, åkt ett par varv till stranden, det lokala shoppingcentret, santa pola och idag till Guardamar som ligger en halvtimme bort. Och väl hemma igen står mätaren på ¾ dels tank. Vilket är bra, men vi åker hem på torsdag morgon.  Så idag tog vi beslutet att ta en tur till in till Alicante ikväll fast då bara jag och maken och så får vi göra någon längre utflykt imorgon. Känns ju inget skojj att lämna så mycket bensin kvar . Men det är väl det som är uträknat av den snåla biluthyrningsfirman. De vet ju mycket väl att vi bor 15 minuter bort och bara skall vara här i 5 dagar så det är väl sådana som oss som de tjänar mest pengar på.  Guardamar är ett samhälle som ligger ca 30 minuters körväg ifrån Gran Alacant.  Idag skulle det varit marknad där hade mamma läst men vi körde runt i staden som var ungefär av samma storlek som Halmstad i en kvart utan att hitta någon marknad och då gav vi upp. Istället så åkte vi till santa Pola där det inte var någon marknad men vi istället besökte ett mindre shoppingcenter och barnen fick välja en leksak. Vi hinner ju tyvärr inte mer några fler marknader denna omgången.  Men vi hoppas verkligen vi snart kommer tillbaka hit. Det går ju att hitta billiga flygresor ned ibland om man bara håller ögonen öppna.  Nästa gång åker vi nog ned antingen på vårkanten eller efter att skolorna har slutat. Nu med två och snart tre skolbarn så blir det betydligt svårare att åka iväg på sådant som ligger utanför lovtid. Förhoppningsvis kan vi övertala några av våra vänner med barn att följa med ned.

Efter shoppingen åkte vi strandvägen tillbaka från santa pola till lägenhetsområdet. På vägen stannde vi vid en liten strand och badade i havet. Känns sjukt konstigt att bada i havet i slutet av oktober, bara veckor ifrån Loppans femårsdag i November. Underbart sjuk känsla, sjukt skön kanske?

Himlen är alldeles blå idag, inte ett moln syns. Som om det inte finns några som helst problem i världen. Så förutom en kass rygg pga en för gammal och nedluggen säng som gnisslar och knakar så fort som man vänder sig i den så är jag helt avslappnad. Vardagen må vara bara två dagar bort. Men just i denna stund känns det långt långt borta. Mer än de hundratals milen till höstlika och regntyngda sverige. Precis som det skall vara.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *