om när det vänder

Posted on

Igår var ingen rolig dag för lillemannen. Hög feber – närmare 40 grader, yrsel, ont i magen, kräkningar och allmän usslighet. Idag verkar det äntligen ha vänt efter två dagars sjukstuga och det är tacksamt. Igår var det svårt att få ned hans feber till en rimlig nivå och eftersom han är en ynklig liten sjukling som blir otroligt påverkad av feber så fick jag kombinera Ipren och Alvedon för att få en vettig effekt. stackars liten. Det har varit samma sak i många år, så fort som han får feber så ligger han som en utslagen liten trasa och nu har inte varit något alls undantag. I natt har inte febern stegrats som tidigare natt men han vaknade ändå med ett illtjut kring fyra och yr i mössan snurrade mannen upp och så fort han var inne hos gossen hörde jag ett ulkande och ett “mår du illa?”  Stackars stackars stackars – jag kan inte låta bli att lida lite tillsammans med honom. Min sjuka älskling. Stå med honom på toaletten medans han mår dåligt, klappa ömmande liten mage som kniper illa,  smeka kallsvettig kind och berätta med mjuk röst om hur mycket vi älskar honom. Snurrig i boet helt klart och ögonen svider av trötthet men även när det är jobbigt som f-n rent ut sagt så vill jag inte vara någon annanstans.

En tjugo minuter senare efter att vi spenderat tid på toaletten samt uppkrupen i mammas famn så mår gossen bättre. Så pass mycket bättre att han kommer på att mamma faktiskt inte har läst någon godnattsaga idag. Så närmare fyra på natten kryper liten prins upp i nybäddad säng och mamma läser två kapitel i boken som efterlängtas. I efterhand blir omdömmet, mamma du läste lite sömnigt. Men det är okej för jag är också trött. Sen sover vi snart sött igen.

Älskade lilla du, det är en förmån att få vara med dig när du är sjuk. Men fy sjutton vad trött jag är nu. Runt åtta när både lillasyster och lillebror vaknat och vill upp för att äta frukost vrålade jag på maken att det var hans tur att gå upp och jag skulle *hmmm hmm* sova. Jaja sa han och somnade om så en halvtimme senare gav jag upp och gick ned. Men nu är jag definitivt inte piggaste morsan i världshistorien. Kanske en promenad i vårkylan kan avhjälpa det problemet?

Glad påskafton på er allihopa.

sötaste tröttsnörena häromdagen innan febern började härja. Eller var det kanske här det började? På skärtorsdagens middag var båda så trötta att de båda somnade i soffan. Jag hittade dem i denna positionen efter en stund. Kärt så säg.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *