om att sluta nollan

Posted on

stolt kille som stylat sig själv skall nu fira sommarlov 

Idag är ännu en stor dag. Vår fina lilla gosse slutar nollan och skall idag fira sin första skolavslutning. Dessutom blir det vår sista skolavslutning på Laxön iår eftersom nästa år kommer både lillebror och lillasyster fira skolavslutning i en annan del av stan på en annan skola. Lillebror fick finkläder på sig och sedan gjorde vi alla fem oss iordning. Efter en avlämning på skolgården ( alla samlas alltid på skolgården vid avslutningen på denna lilla byskolan och sjunger tillsammans nationalsången bland annat vid flaggan innan de tillsammans går till Laxön) så körde vi direkt till Folkparken, parkerade och tog vår picnickorg som jag gjort iordning på morgonen och gick ut över den guppande bron till den lilla oas som Laxön utgör där mitt i Nissan.

i år hade man verkligen ansträngt sig för att göra det fint 

Vi fick fina platser iår. Har nog aldrig suttit så bra som nu. Väntade in mormor som så gärna ville vara med på lillsprinsens första skolavslutning.  Så kom de – intågandes – den ena klassen efter den andra och där mitt ibland alla finklänningar, tuppkammar och hårlockar med princessdiadem, stod han. Vår prins. Lille fine lillebror. Fylld av skratt och gos.

 lillasyster är förväntansfull för nästa år är det ju hennes tur 

De sjöng en sång om sommarlov med tecken som stöd och sedan fick vi lyssna på en talande rektor, en fiskande präst och flera andra klasser som sjöng fint. Men för mig var allt redan klart. Allt jag behövde höra hade jag redan hört. Nästa år är han inte där. Då är vi någon helt annan stanns, förhoppningsvis bara till det bättre även om det kan ibland kännas bitterljuvt.

Därefter serverades en härlig picnic korg i trappan till den nybyggda scenen, och visst fick vi även där lite solsken!
En fin och lyckad första skolavslutning för en fin och härlig liten lillebror. Grattis älskade unge till ditt första sommarlov! Må solen skina på dig, myggorna hålla sig undan, baden bli många och långa, njutbara sovmorgnar och massa massa bus och lek. Vi älskar dig.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *