en blogg om de dära dagarna

om etthundra femtionionde dagen

by tingeling
159. 5 prylar du ägde och tyckte om för 5 år sedan
För fem år sedan var en speciell tid. Min morfar hade gått bort och vi var i full fart med att dela upp de av hans saker som vi ville ha kvar. Det var svårt för mig att införliva de älskade sakerna i från det som var min kärleksfulla barndom till mitt eget hem. Så många av de saker som jag älskar/älskat mest ifrån den tiden är inte prylar utan saker ifrån hans hem.
Kristallkronan. – jag minns hur han lyfte upp mig som liten så att jag fick plinga i kristallerna. Inte alls en sådan slags lampa som jag annars skulle köpa men den betyder något speciellt. När min äldsta son var liten så var det han som blev upplyft för att plinga i kristallerna.
Gammelmormors skänk – jag kommer fortfarande ihåg hur det såg ut i hennes vardagsrum där skänken stod.  Det tråkiga är bara att där vi bodde för fem år sedan hade den en perfekt plats. Idag har jag svårt att införliva den med mitt nya hem.
digitalkameran – älskar möjligheten att föreviga vår vardag. Inte bara guldkornen utan de helt vanliga dagarna. Med kameran går det på ett helt annat sätt än tidigare.
laptop – älskar min dator. Den är avkoppling för mig.
mediaspelare – att ligga och plöja serier i sängen på kvällen är en otrolig lyx. Jag var först tveksam när maken skaffade den för ca 5 år sedan men insåg snabbt fördelarna med den.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2022 Tingeling | Powered by WordPress