en blogg om de dära dagarna

om en efterlängtad ledighet

by tingeling

Från början hade jag planerat att vara ledig hela påsklovet men som vanligt är jag för sent ute i mina planer och har bokat in för mycket patienter och har helt enkelt ingen möjlighet att ta ledigt så som jag önskat. Det som planerades vara fyra semesterdagar ifrån början blev till slut en. en mycket efterlängtad och åtråvärd ledig dag som nu har kommit. Med en ledig råsa tåsda så får jag fem efterlängtade lediga dagar på raken! YEY.

Och nu är de här. Eftersom mäklaren oväntat hade semester denna veckan när vi var redo för fotografering och försäljning så får vi helt plötsligt fler lediga dagar på oss att röjja och fixa. Hoppas innerligt att allt går smidigt nu efter det så att vi kan komma till i drömhuset så snabbt som det bara går.

Det värsta idag med att gå på ledighet är verkligen den där känslan av att luften lite gått ur mig. Jag vill så gärna orka så mycket men tiden och lusten rinner av mig just nu. Så trots fem dagars ledighet inser jag att det kommer att krävas lite jobb. Speciellt när jag innan idag fick höra att maken fått en lång köring till….  tadaaaa… Torneå. Innebär att han åker på söndag och är tillbaka på onsdag. tjoho. Det är en bra slant för jobbet och innebär att vi klarar oss bättre i maj när han skall sluta skolan i maj/juni och ta examen. Vem vet hur snabbt han kan få ett jobb som IT forensiker ( vilket nu är det som han har utbildat sig till och tar examen som i vår) så fram tills dess får han åter igen köra den förhatliga budbilen. Nä det finns massa positivt med det också såklart. Han har ett jobb som ger hyfsat betalt. Bättre än studiemedel iallafall så vi klarar oss bra men visst håller jag tummarna för att han skall hitta ett jobb med det som han nu utbildat sig till och med det kanske få lite bättre arbetstider också. Iallafall blir jag gräsänka här på söndag och jag vet isjutton vad jag skall hitta på då. kanske får ni se ovanligt frekventa inlägg från mig helt plötsligt 😉

Dock hoppas jag på så pass fint väder att jag skall orka ge mig ut och springa. Kanske tom redan imorgon ?

fina Adde mötte mig när jag kom hem. Hans ena fröken på fritids är fantastiskt duktig på ansiktsmålningar och brukar då och då måla barnen efter önskat motiv. Nästan exakt samma motiv har jag bilder på storebror när han har. Härligt! Efter att knappt ha tillåtit mamma att fotografera en stund så bara det av hem till en kompis för att leka. Livet ser helt plötsligt väldigt annorlunda ut när man kan komma hem och alla tre barnen är hos kompisar. Skönt men också lite sorgligt.  Tiden går så fort och det enda som är viktigt är att vara tillsammans med de som man älskar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2021 Tingeling | Powered by WordPress