om morgon slask och effektivitet

godmorgon

I skenet från ljusgransbelysningen går jag kring här hemma ensam. Ljusslingan lyser allt för starkt i grönt och rött eftersom jag köpte utomhusbelysning ( det stod visserligen att man även kunde ha den inne men ljuset är allt för skarpt för att det skall vara bra) som lyser skarpare än vad jag trodde att den skulle. Utanför vräker regnet ned. Snart har all snö vi hade försvunnit bort ifrån gator och trädgård och de högar som fanns med snö är mest numera slask och vattenpölar. Detta är en av de bästa stunderna på dagen. Innan stressen drar igång allt för mycket och det återigen är dax att hämta barnen och ge sig av för dagens aktiviterer.

DSC_5459

bara för ett litet tag sedan så var det så här vackert vitt utanför

Jag försöker att vara effektiv. Efter att jag lämnat barnen passade jag på att handla vilket innebar att jag var hemma innan klockan var nio och kunde njuta av friden i huset här hemma. Sen började jag med att slänga skräp, ställa in cyklarna och flytta lite krukor från framsidan, fortsatte in och tänkte att idag är en bra dag för att skura ur kylskåpet. Så ut med allt, skura väggar, diska hyllplan och fack och vips in igen. Att städa kylskåpet är perfekt terapi. Du hinner tänka si så där lagom mycket innan någonting kräver din uppmärksamhet eller ett nytt beslut behöver tas. Är den där bruken gammal eller fullt ätbar? Behöver jag verkligen tre burkar med oliver med bara ett par stycken i varje. Ojdå den där osten måste snart ätas upp.

Medan jag pular funderar jag över livet. Hur det blev så här. Vad är bra och vad vill jag ändra på.

Och är det nått jag är bra på så är det att göra upp planer. att fullfölja dem – ja det däremot är en helt annan sak.

DSC_5567

ideen var snyggare i huvudet. Eller tja det var snyggt tills ljusen började bli lite nedbrunna. Sen ser det ut så är. But what liksom.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *