om detta nu när livet är mitt

Posted on


Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det var stort att stå där. Längst framme i kapellet tillsammans med mina klasskamrater som man kämpat tillsammans med de sista tre åren. Vissa som man knappt känner eller har pratat med och andra som kommit att stå en så otroligt nära. Vissa har delat både glädje och sorg under de år som gått.  Många grät. Blandade tårar av stolthet, av  lättnad, av sorg över det vi lämnar och glädje över det som komma ska. Nu skiljs vi åt.

Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag ville aldrig bli sjuksköterska. Aldrig på riktigt, aldrig bara det. Jag har hela tiden haft ett helt annat mål i sikte. För mig är det inte lika stort som de av mina klasskamrater vars mål är just  sjuksköterskeexamen. Men som texten lyder, detta är ändå vägen jag valt och nu har jag nått en bit på vägen. Och den biten är så pass att jag kan glimta målet där framme. En bit av himlen. Av målet.

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Ändå var det stort att stå där, Nina Widegren sjunger så otroligt vackert och denna texten är så talande. Stunden blev magisk. Det värkte i hjärtat av stolthet och jag visste i djupet av mitt hjärta och i varje fiber av min kropp att en dag skulle jag nå mitt mål.

Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Och viljan finns, passionen är lika stor, jag brinner fortfarande. Jag låter mig själv och allt annat sova i strävan efter att nå mitt mål. Viljan är så stark. Jag vet att jag är gjord för att bli barnmorska och jag kan inte längre tänka mig något annat.

Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv

Helen Sjöholm sjunger Gabriellas sång som spelades på vår sjuksköterske examen i St Olofs Kapell i Tylösand den 3/4 -05


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *