Om årstidsväxlingar

Jag älskar årstider, växlingarna mellan kallt och varmt, grönt och lummigt eller vitt och frostigt. Förändringarna som var årstidsväxling för med sig får mig alltid att längta. Som nu när hösten är påväg att ge med sig. Landet färgas frostigt och vitt. Vintern tar över  och jag längtar efter jul och röda tomtegardiner. Efter levande ljus och glögg på kvällarna. Varje årstid har sin charm och det finns alltid nått att längta efter. När julen är över och nyåret har passerat så börjar längtan så smått igen. Efter grönska och vår, den där spirande känslan av början och nystart, när allt är som ett enda stort löfte som lovar sommar och värme. Sommaren som kommer och alltid känns för kort. Eller är det bara det att den går för snabbt förbi och att det alltid är mer saker som man skulle vilja hinna med. I slutet av sommaren när det fortfarande kan vara skönt och varmt så kommer hösten med alla sina vackra färger och former. Egentligen tycker jag nog att jag bor i det perfekta klimatet. Det är lite lagom av allt. Sommaren är varm och vacker även om den inte är lång, våren är hoppfull, hösten är mysig och vintern är magisk. Jag skulle inte vilja vara utan alla de fascinerande växlingarna för nånstans känns det som att när jag får lov att längta efter varje årstid i sig och det är lite så där skönt att få längta.

trädgårdens växlingar är vackra. Här ser man tydligt hur mycket jobb och kärlek som trädgården kommer att behöva till nästa säsong. Jag längtar redan!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *