en blogg om de dära dagarna

om åttioförsta dagen

by tingeling
081. Hiss & Diss – Teknik
Hiss – jag älskar teknik, provar gärna nya datorer, telefoner, appar, maskiner, bilar osv. Ja allt som kan påverka livet och göra det roligare eller lättare. Utan alla tekniska landvinningar vi har gjort hade vi levt väldig annorlunda mot hur vi gör idag. Vi hade inte varit så friska som vi är. Hade inte kunnat rädda små förtidigt födda barn. Laga sjuka och trasiga kroppar. Inte heller skulle vi kunnat leva så länge som vi gör, vi hade inte haft det lika bra materiellt eller hygieniskt. Det finns många fördelar med teknik och mycket kan fortfarande förfinas och göras ännu bättre.
men….
Diss – jag gillar inte riktigt hur beroende vi blivit av tekniken, att den inte bara skapar möjligheter och tillfällen utan att vi har gjort oss beroende av den i mångt och mycket. Hur skulle vi fungera utan den? Hur skulle vi leva och tvätta vår tvätt, laga vår mat och fungera i samhället. Skulle mycket av dagens teknik och infrastruktur slås ut så skulle livet bli väldigt svårt eftersom inte så många av oss längre kommer ihåg gamla hantverk eller hur vi skall göra.
Jag hade önskat att kunna vara lite mer oberoende. Att kunna leva enklare och göra andra avtryck på jorden än de tekniska.  Odla mer av min egen mat och vara mindre beroende av elförsörjning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2020 Tingeling | Powered by WordPress