en blogg om de dära dagarna

om värkande muskler och bristande energi

by tingeling

Äntligen slutade det att regna. Stor del av veckan har regnet öst ned och jag har inte kunnat göra det som jag föresatt mig att jag skall göra. Nämligen gräva klart. I kväll var det dock dax. Kanske inte favoritsysselsättningen för någon annan en fredagskväll men jag är mycket nöjd med min fredag. Jag slutade i normal tid. Tog mig hem. Handlade lite på vägen. Hämtade sedan barnen på kyrkans barnverksamhet där de hade påskpysslat en massa och nu satt och tittade på film och åt popcorn.  Loppan berättade att hon fått tag på en biljett till discot på skolan och det började halv sex. Det innebar en hel timmes grävande innan det var dax att ge sig dit. På med stövlar och oömma kläder och ned i backen.Jag han med en hel del innan det var dax att lämna dottern på dagis. Cyklade med henne dit och kände redan då hur kroppen protesterade. Trötta ömma muskler utan någon direkt kraft.

Sedan spenderade jag en och en halv timme till med att gräva. Maken hjälpte till med att spätta loss under den stora rotklumpen som skulle bort. Tillsammans kunde vi tillslut flytta på den ett par meter bort så att den inte längre stod i vägen för växthusbygget och vips blev allting mycket bättre. Jag la ett par av stenarna, som förut kantat trädgården men som av tidens tand och vädrets makter snarare vek sig åt alla håll och kanter, på plats som en liten trappa och blev jättenöjd. Sen var jag så trött att jag inte riktigt orkade cykla till skolan för att hämta dottern. Samuel erbjöd sig att cykla dit och hämta henne och det är jag superglad över. Sådan tur vi har som har en sådan stor och härlig kille som erbjuder sig själv att hjälpa till. Själv vräkte jag mig på soffan med ömmande muskler och total energibrist. TGIF.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2020 Tingeling | Powered by WordPress