om decembervabb

sovande sjukling

Morgonen börjar ju bra. Maken åker hemmifrån vid halv fyra på torsdagar eftersom han börjar jobba 04.00 vilket inte är så himla skojj i detta vädret. Loppan började egentligen att gnälla redan i gårkväll. Hon klagade på ont i huvudet var varm och trött. Nu på morgonen var det det samma. Jag trodde det var ( som det ibland är) trötthetsgnäll och lät henne sova hos mig men det hjälpte inte. Hon grät, snörvlade, klagade på huvudvärk och var ordentligt varm. Lilla sessan. Hon ville absolut inte alls gå till skolan.

Efter en snabb sejour på jobbet där jag bokade om vissa patienter, lämnat liten på skolan, stor i stan för att ta sig vidare till sin skola mitt i snöyran åkte jag hem och spenderade dagen med min fina lilla sjukling. Efter febernedsättande orkade hon ett tag, vi tittade på film. Monsters High. Jag tvättade och fixade lite innan jag hämtade lillgossen på skolan vid ett. Då sov sessan igen. Dagen går fort när man vabbar. Lillkillen ville ha en kompis med sig hem från skolan vilket gick bra. Storegrabben ville bli hämtad i stan vilket jag kunde passa på och göra eftersom jag var och handlade flytande febernedsättande. Jag älskar dessa dagar när jag kan vara nära min familj. Tänk om man ändå hade råd att jobba mindre. Vara mer närvarande. Jag hoppas så innerligt att maken kan få en annan tjänst med en vettig lön så att jag kan jobba lite mindre nu.

det har sina fördelar att vara hemma och vara sjuk med mamma. Den främsta av dem stavas – glass.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *