en blogg om de dära dagarna

om den jag är

by tingeling

jag är inte bara jag utan även någon för många andra.

Jag är mina barns trygghet som alltid finns där och ordnar i förgrund och bakgrund. Jag är min väninnans bästa vän, bollplank och skrattkalas. Jag är barnmorskan som tar ditt cellprov och rösten som ibland möter dig i telefonen. Jag är min mans fru och livskamrat som roddar med hem, familj och livspussel. Jag är hon som möter dig med ett leende på gatan och jag är den som drar sig undan och inte alltid är social. Jag är en arbetsledare som kommer tidigt på morgonen och går hem sent på kvällen och jag  är en arbetstagare som försöker flexa ut tidigare när det går.

Jag är ett älskat första barnbarn till de mor och farföräldrar som numera bara lever i mitt hjärta. Jag är barndomsvännen som du inte längre träffar. Jag är en dotter och syster.  Jag är de varma händerna mot din stora mage när det nya livet rör sig där inne. Jag är den som sjunger högt i duschen eller på cykelfärden hem. Jag är rösten på radion som pratar om allas lika värde och vikten av att vara ödmjuk i vartenda möte. Jag är hemma hobby snickaren som drömmer om att en dag få bygga ett hus med mina egna händer. jag är den som har svårt att säga nej när du ber om hjälp. Den som lyssnar i stunder av båd glädje och sorg. Hon som kör dig dit du behöver, lånar ut det du önskar och oftast ger mer än hon tar tillbaka.

Alla dessa jag i en och samma form. Ser så olika ut beroende på vilken vinkel du ser från.

Den/m jag är.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scrappy Theme by Caroline Moore | Copyright 2020 Tingeling | Powered by WordPress